Novosti
10. 12. 2025
Važan korak za Chiavalon i Istru: Postali smo Slow Food Farm

Veliki dan za Istru i još veći za naše obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo – službeno smo dobili međunarodnu oznaku Slow Food Farm. Ovo prestižno priznanje dodjeljuje se samo gospodarstvima koja rade u skladu s prirodom, čuvaju tlo, bioraznolikost, tradicionalne sorte i lokalnu zajednicu. Ukratko, svemu onome što naš rad predstavlja i živi svakoga dana.
Slow Food je međunarodni pokret posvećen hrani koja je dobra, čista i poštena. Oznaka Slow Food Farm dodjeljuje se gospodarstvima koja dokazuju dosljednost u održivoj proizvodnji hrane, zaštiti autohtonih sorti, etičkom pristupu radu i doprinosu zajednici. To je globalna potvrda da se na određenom mjestu hrana proizvodi s dubokim poštovanjem prema zemlji, tradiciji i ljudima.
Nakon dugogodišnjeg predanog rada, ova nas oznaka prepoznaje kao primjer gospodarstva koje:
- uzgaja i proizvodi s poštovanjem prema zemlji
- njeguje tradicionalne istarske sorte i čuva karakter našeg krajolika
- radi potpuno ekološki i održivo
- slijedi zero-waste principe u svakodnevnoj praksi
- stvara hranu koja je Good, Clean & Fair
Ovo je potvrda da je naš put ispravan, ali i poticaj da nastavimo s još većom odgovornošću i strašću.
Ponosni smo što je naš rad prepoznat na globalnoj razini te zahvalni svima vama -kupcima, suradnicima, prijateljima koji nas pratite i podržavate. Ovo priznanje nosimo u ime Istre i svih koji vjeruju da vrhunska hrana nastaje samo kada se radi s ljubavlju, znanjem i strpljenjem.
We are proud that our work has been recognized globally and grateful to all of you – customers, partners, friends – who follow and support us. We carry this recognition in the name of Istria and of everyone who believes that exceptional food can only be created with love, knowledge, and patience.
Danas je veliki trenutak za našu obitelj i naš tim. Ovo je priznanje da hranu ne gledamo kao proizvod, nego kao kulturu, terroir i odgovornost prema zemlji i ljudima. Znači da čuvamo bioraznolikost, radimo s poštovanjem prema maslini, prirodi i svakome tko s nama dijeli stol.
Znači da biramo kvalitetu umjesto brzine, znanje umjesto prečica i poštenje umjesto kompromisa. Ovaj status nije nagrada, to je obaveza.
Da nastavimo pričati priču Istre, njezine zemlje i maslina.
Da učimo nove generacije što ulje uistinu jest.
Da budemo primjer kako se hrana može proizvoditi s ponosom i srcem.
Hvala svima koji su dio našeg puta.
Sandi Chiavalon
Oznaka Slow Food Farm za nas je više od priznanja – ona je potvrda vrijednosti koje njegujemo od prvog dana. Nastavljamo raditi polako, prirodno i najbolje što znamo, čuvajući istarski terroir i stvarajući maslinova ulja koja pričaju priču našeg kraja.
Hvala Slow Foodu.
Hvala udruzi Istrian de Dignan.
Hvala svima vama.