Eko proizvodnja

Trenutačno proizvodimo organski umak od rajčice i organske pšenične proizvode.
Uskoro širimo ponudu!

Nastavite skrollanjem

Dolina rijeke Raše

Najmlađi istarski grad, Raša, izgrađen je između 1936. i 1937. godine pod talijanskom upravom, kako bi služio rudarima koji su crpili ugljen iz lokalnog rudnika. Do 1935. godine, prije uspostave sustava navodnjavanja, dolina Raše bila je neplodna i močvarna. Kao posljedica Drugog svjetskog rata, plodna zemlja doline Raše bila je potpuno zapuštena. Stoga smo se ljeti 2015. odlučili uzeti u najam 185,5 hektara zemlje na 50 godina i potpuno preobraziti zapušteno zemljište, smješteno 2 metra ispod razine mora, u prekrasnu obradivu zemlju. Na navedenim površinama uzgajamo rajčice, različite vrste žitarica, lucernu i artičoke prema ekološkim principima uzgoja.

U dolini rijeke Raše uzgajamo pšenicu, pir, ječam i zob, te nakon žetve istih dobivamo ekološku sirovinu - zrno. U vlastitom pogonu, koji je opremljen kamenim mlinom, žitarice pretvaramo u različite mlinske proizvode, kao što su brašno, krupica (griz) i posije (mekinje). Uz navedene proizvode, tijekom procesa proizvodnje u mlinu, kao nusproizvod dobivamo grube mekinje koje se koriste u ishrani životinja. Električnu energiju za pogon mlina za žitarice dobivamo iz vlastitog solarnog sustava.

Umak od rajčice

Organski umak od rajčice je naš prvi finalni proizvod koji dolazi direktno s naših polja iz doline rijeke Raše. Rajčice uzgajane na jedinstven način obično se beru rano ujutro i u samo nekoliko sati, pomno birani i svježe ubrani plodovi pretvaraju se u ukusan umak od rajčice. To je pasteriziran umak bez dodanih šećera, soli ili začina koji zadržava svu čaroliju prirodnog okusa i mirisa rajčice. Možete ga koristiti kao preljev za pizzu, umak za tjesteninu, za pripremu juha ili različitih umaka ili najjednostavnije piti kao sok. Naša eko pasirana rajčica odličan je sastojak i za popularni koktel "Bloody Mary".

Kupi odmah

Eko polubijelo pšenično brašno

Ekološko polubijelo pšenično brašno je finalni proizvod koji je rezultat rada cijelog tima s naših polja iz doline rijeke Raše, a proizveden je u vlastitom kamenom mlinu. Dobiveno je od stare, selektirane sorte pšenice. Naše eko polubijelo pšenično brašno je odličan izbor za pripremu različitih vrsta tjestenina te u izradi kolača i kruha.

Eko pšenična krupica (pšenični griz)

Ekološka pšenična krupica je rezultat rada našeg vrijednog tima s naših polja iz doline rijeke Raše, a proizvedena je u vlastitom kamenom mlinu. Dobivena je od stare, selektirane sorte pšenice. Naša eko pšenična krupica je dobar izbor za pripremu zdravih poslastica kao što su griz na mlijeku, omiljena hrana za djecu, izrada kolača i knedli za u bistre juhe.

Eko pšenične posije (pšenične mekinje)

Ekološke pšenične posije su rezultat rada našeg vrijednog tima s naših polja iz doline rijeke Raše, proizvedene u vlastitom kamenom mlinu. Dobivene su od stare, selektirane sorte pšenice. Ekološki proizvedene pšenične posije imaju visoku nutritivnu vrijednost jer su izvor vlakana i proteina. Stoga su izvrstan izbor u pripremi zdravih obroka, smoothieja, dodatak voćnim jogurtima, posebno za sportaše i rekreativce.

Artičoke

Artičoke također uzgajamo na poljima doline rijeke Raše prema ekološkom principu uzgoja. Uzgajamo četiri različite sorte ove ukusne i zdrave mediteranske biljke. Nakon berbe i selekcije pomno biranih, svježih i zdravih artičoka, plasiramo ih na tržište u svježem obliku. Artičoka se koristi u prehrambene i medicinske svrhe zbog svojih zdravstvenih i nutritivnih vrijednosti. Jestivi dio artičoke je njen cvijet, odnosno pupoljak, dok je u fazi pupanja. Ona je niskokalorična namirnica, bogata izvorom vlakana, sadrži različite vitamine, minerale i antioksidanse. Zbog navedenog, artičoka utječe na snižavanje lošeg kolesterola i pospješuje zdravlje jetre. U kuhinji ju možete koristiti za izradu salata i priloga u kombinaciji s drugim povrćem, raznih namaza, a pogodna je i za kiseljenje i konzerviranje.

Lucerna

U dolini rijeke Raše uzgajamo dvije sorte lucerne koje isključivo koristimo za proizvodnju sijena i sjemena. Prvi otkos koristimo za dobivanje sijena koje se koristi u ishrani životinja, dok drugim otkosom dobivamo sjeme. Lucerna pripada skupini leguminoza, odnosno mahunarki, što ju čini jako vrijednom kulturom jer obogaćuje tlo dušikom, čime doprinosimo zaštiti okoliša. Lucerna je i medonosna biljka, što ima veliku korist za kukce, čime se doprinosi očuvanju bioraznolikosti naše regije.