Obiteljsko nasljeđe

od djeda do unuka, tradicija i
tehnologija udružena u proizvodnji izvrnosti

Nastavite skrollanjem

Kako je sve počelo

Od mojih najranijih dana, moja ljubav prema maslinama rasla je svaki put kada sam sa svojim djedom posjećivao naš mali maslinik. Uvijek me oduševljavao polagani rast masline, njena ljepota i poklon koji nam je davala nakon puno uloženog truda.

Do 1997. uzgajali smo samo 50 maslina, starih 300 do 400 godina. Nakon bolesti moga djeda nitko nije ostao kako bi uzgajao naše masline, tako da dok su moji vršnjaci skupljali sličice nogometaša i vozili bicikl, ja sam imao ponešto drugačiji hobi.

Pronalazak mog životnog puta

Moj jedini cilj je bio naučiti svaki detalj o prekrasnom stablu i proizvesti ekstra djevičansko maslinovo ulje koje bi veselilo cijelu moju obitelj. Svakako, na početku nije bilo lako, četrnaestogodišnjak koji ističe da želi raditi, može naići samo na reakciju „ah to je samo pubertet“. Međutim, moj brat Tedi i moja majka uskoro su spoznali moju strast za maslinovim stablima i priskočili mi u pomoć. S vremenom, moj je hobi označio cijeli moj život i izrastao u obiteljski posao.

Znao sam da samo entuzijazam i ljubav nisu dovoljni. Stalna izobrazba i napredak također su bili potrebni. Tako da sam usporedno s radom na zemlji završio Srednju poljoprivrednu školu u Poreču i upisao Agronomski fakultet u Zagrebu. Zahvaljujući znanju, stečenom kroz godine, predstavio sam novu poljoprivredno - ekološku tehnologiju i inovacije na našem posjedu. To se svakako isplatilo te je rezultiralo velikim brojem međunarodnih priznanja za kvalitetu našeg ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

life path Chiavalon

Ubiranje plodova našega rada

Potrebno je doista puno vremena za maslinu da urodi plodom, tako da danas, nakon dugog niza godina, možemo napokon vidjeti rezultate rada koji je započeo 1997.

Trenutačno imamo sveukupno 12000 maslina na našem posjedu, uglavnom autohtonih sorti, kao i nekoliko desetina obiteljskih kooperanata iz okolice s dodatnih 10000 stabala.

Naša cjelokupna proizvodnja je pod licenciranim ekološkim nadzorom. S ponosom možemo reći da naše ekstra djevičansko maslinovo ulje nosi oznaku organsko i također zaštićenu oznaku izvornosti, što oboje jamči da je ovo 100% organsko ekstra djevičansko maslinovo ulje iz Istre

Naporan rad koji dovodi kvalitetu do savršenstva

Danas u svijetu globalizacije i velikih korporacija, teško je znati tko garantira kvalitetu proizvoda. Kada se govori o našem ekstra djevičanskom maslinovom ulju, onaj tko garantira kvalitetu smo mi, cijela obitelj Chiavalon, koja nastoji i svojim imenom jamči da će ekstra djevičansko maslinovo ulje koje dopire do vas biti izvrsne kvalitete i najbolje koje ste ikad kušali.

Kada tradicija obgrli suvremenost i kada se drevno probudi novom energijom, tada nadahnuće ne poznaje granice.

Sandi Chiavalon

Tedi Chiavalon