Ekstra djevičansko maslinovo ulje

U skladu s prirodom kako bismo proizveli
jedno od najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja na svijetu.

Nastavite skrollanjem

Istražite našu selekciju

Duga tradicija
maslinarstva u Istri

Maslina je jedan od simbola Istre od vremena Rimskog Carstva. Tisućama godina maslinova stabla, zasađena na Istarskoj Crvenoj zemlji, kameni zidovi i kažuni oko nasada maslina, oblikovali su život ljudi u Istri.

Rijetka istarska terra rossa, karakterizirana intenzivnom crvenom bojom i prožeta vapnencem, što obrađivanje čini vrlo teškim, daje istarskom ekstra djevičanskom maslinovom ulju jedinstven okus i intenzitet mirisa. Ova vrsta zemlje ima posebnost zadržavanja vode što zaustavlja sušenje maslina tijekom ljetnih suša. Istra je jedna od najsjevernijih svjetskih regija u kojoj rastu masline, što je svakako velika prednost u proizvodnji visoko kvalitetnog maslinovog ulja.

Tajna leži u nižim temperaturama koje uzrokuju kraće vegetacijsko razdoblje te nakupljanje ulja u plodovima počinje kasnije nego u južnim regijama, kada je već prošao period visokih temperatura i više nema negativnog utjecaja na kvalitetu. To rezultira visokom kvalitetom ekstra djevičanskog maslinovog ulja, intenzivnog okusa, arome s elegantnim notama različitog bilja. Osim što smo ponosni na našu regiju ponosimo se također i našim autohtonim vrstama maslina.

Buža, Bianchera ( Istarska Bjelica), Carbonazza (Crnica), Moražola i Rožinjola (Rosulja) su vrste maslina koje su sađene u Istri i na području Vodnjana kroz stoljeća. Nastavili smo tu tradiciju koju su nam naši preci ostavili u nasljeđe kako bismo pokazali i očuvali bogatstvo ove naše regije.

Naša misija, naša filozofija

Proizvedeno u Istri, zasnovano na ideji sinergije starih navada i moderne tehnologije te umjetnosti kao vizije budućnosti, izvanredno ekstra djevičansko Chiavalon maslinovo ulje utjelovljuje savršenu simbiozu tradicije i inovativnosti koju sada možete kušati.

Najvažniji obrat u proizvodnji ekstra djevičanskog maslinovog ulja na našem gospodarstvu, koji smo koristili od samog početka i koji je do tada bio u potpunosti nepoznat na našim prostorima, bio je rana berba i prerada u samo par sati nakon nje.

Takav postupak uključuje berbu zdravih maslina, kada je jedna trećina ploda promijenila boju, brzu obradu unutar nekoliko sati, u modernoj uljari, koristeći metodu hladnog prešanja, pod kontroliranom atmosferom.

Takav postupak osigurava da maslinovo ulje ostane upravo onakvo kakvo je bilo u plodu.

Chiavalon ekstra djevičansko maslinovo ulje nije samo izvrstan začin, nego je također i lijek. Jednom kada je maslinovo ulje prerađeno i kada ulje dospije u naš podrum, način na koji ga skladištimo iznimno je važan.

3 Najveće opasnosti za kvalitetu

Svijetlo

Temperatura

Kisik

Kako bi se izbjegle ove velike opasnosti za kvalitetu našeg maslinovog ulja, skladištimo ga u posude od nehrđajućeg čelika s inertnim plinom uz stalnu temperaturu od 16C, što sprječava oksidaciju. Savladali smo umijeće kupažiranja maslinovog ulja, sljubljujući u jedno različite monosortne vrste ekstra djevičanskog maslinova ulja. Ugradili smo u taj proces dio naše osobnosti, spojili različite mirise i okuse, a sve kako bi dobili našu savršenu kupažu.

Uljara Chiavalon

Uljara Chiavalon, poduhvat na kojem smo radili kroz 6 godina, konačno je završen u listopadu 2020.

Uljara je ubrzo postala novo središte proizvodnje Istarskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, a nastala je kao rezultat suradnje s tvrtkom Mori TEM s.r.l, koja je jedna od najprestižnijih proizvođača opreme za proizvodnju maslinovog ulja na svijetu.

Koristimo visoku tehnologiju, koja sistemom hlađenja na ulazu u postrojenje garantira da će plodovi biti obrađeni na stabilnoj temperaturi između 19 i 21C tijekom svih faza prerade.

Cijela se obrada odvija pod kontroliranom atmosferom bez kisika.

Ovo je mjesto zamišljeno kao obrazovna točka za sve naše posjetitelje, mjesto gdje naši gosti mogu zaista spoznati suštinu Istre i kušati dragocjeno tekuće zlato te mjesto ispitivanja potencija istarskih maslina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Istre.

Suradnja Chiavalona i JRE

JRE je organizacija mladih ugostitelja i kuhara čije je cilj dijeliti svoja znanja i ljubav prema hrani sa istomišljenicima. Kuhari JRE-a gaje veliku strast prema domaćoj kuhinju i proizvodima, te naglašavaju važnost kulinarskog identiteta i tradicije.

Partneri smo s JRE Hrvatska i u suradnji s njihovim kuharima stvorili smo osobito i profinjeno ekstra djevičansko maslinovo ulje, upravo za njihove restorane, koje je izuzetno dobro izbalansirano na nepcu i omogućuje veliku raznolikost primjene u jelima i na tanjuru.

Osim u Hrvatskoj Chiavalon JRE ekstra djevičansko maslinovo ulje, također možete pronaći u svim restoranima JRE Austrija.

Međunarodno nagrađeno ekstra djevičansko maslinovo ulje

Rezervirajte svoj degustacijski doživljaj

Uvijek ste dobrodošli na besplatnu degustaciju, no možemo vam također ponuditi dublji uvid u naš svijet s različitim obilascima u kojima možete doživjeti cijelu priču naše obitelji, naše povijesti i naše filozofije. Ispričat ćemo vam kako smo počeli kao maslinari i proizvođači i kako je maslinovo ulje uvelike utjecao na ovu regiju još od Rimskog Carstva.

Odaberite program