Recepti
29. 1. 2024
Radicchio Trevigiano x Chiavalon Ekstra Djevičansko Maslinovo Ulje
Radicchio Trevigiano, varijanta cikorije iz regije Treviso u Italiji, poznat je po svom karakterističnom gorkom okusu i živopisnoj boji. Sparivanje s maslinovim uljem ovom jelu daje divnu ravnotežu okusa. Savršeno kao prilog ili lagani obrok, ovaj recept je jednostavan i utjelovljuje bit talijanske kuhinje.
Sastojci:
- 2 glavice Radicchia Trevigiano
- 3 žlice Chiavalon maslinovog ulja
- Sol
- Svježe mljeveni crni papar
- Dodatno: Češnjak, balzamični ocat ili limunov sok
- Opcionalno: Ribani parmezan ili pinjoli za ukras
Upute:
Počnite pranjem radicchia pod hladnom vodom i posušite čistom kuhinjskom krpom. Svaku glavicu prerežite uzdužno, ako su glavice velike, možete ih prerezati na četvrtine.
Zatim zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte našu Organic EDMU mješavinu i lagano je zagrijte. Ako želite, možete dodati narezani češnjak u tavu. Pirjajte ga oko 1 minutu, pripazite da ne zagori. Stavite radicchio rezanom stranom prema dolje u tavu. Kuhajte oko 3-4 minute ili dok ne počne venuti i lagano se karamelizirati.
Začinjavanje:
Začinite radicchio solju i svježe mljevenim crnim paprom. Okrenite radicchio i kuhajte dodatne 2-3 minute. Za kiselost možete dodati malo balzamičnog octa ili iscijediti limunov sok preko radicchia tijekom zadnje minute kuhanja.
Prebacite kuhani radicchio na tanjur i po želji prelijte s još malo našeg Organica.
Ako želite dodati zaokret, preko svega stavite ribani parmezan ili tostirane pinjole za dodatnu teksturu i okus.
Poruka kuhara:
Gorčina radicchia izvrsno se slaže s glatkim i voćnim okusom Organica. Opcionalni dodatak balzamičnog octa ili limunovog soka dodaje ugodnu kiselost koja upotpunjuje jelo.
Buon Appetito!