Novosti

28. 11. 2023

ISTRAVIRGIN: Dani mladog maslinovog ulja

Još jedan nevjerojatan vikend je iza nas: tim Chiavalon je sudjelovao na 17. izdanju Dana mladog maslinovog ulja. Okupili su se maslinari, proizvođači ulja, kulinarski stručnjaci i zaljubljenici u tekuće “zeleno zlato”, moćan simbol Istre. Ipak, glavna su pubilka bili maslinari koji su predstavili svoja mlada ulja iz berbe 2023. pokazali su njihovu primjenu na kulinarskim radionicama organiziranim od strane našeg dragog prijatelja Hrvoja Petrića.

Naše obiteljsko gospodarstvo dobilo je posebnu nagradu za istarsku kvalitetu, IQ nagradu, za ekstra djevičansko maslinovo ulje. Na našem štandu, osim degustacije svježih blendova iz berbe 2023., mogli ste doživjeti i posebne koktele s Old Pilots ginom, tonikom i maslinovim uljem koje smo kreirali u suradnji s najpoznatijim barmenom u Hrvatskoj, Filipom Pletešom.

Tijekom događanja, uživali smo u bogatom programu, prezentacijama ulja, delicijama renomiranih chefova te lokalnih proizvođača. Svi zainteresirani mogli su se pridružiti i stručnim predavanjima o procesu proizvodnje ulja. Dani mladog maslinovog ulja prilika su da se podsjetimo kako maslinovo ulje nije samo tržišni proizvod već vitalan sastojak u našoj tradicionalnoj kuhinji i ključan element kulturnog identiteta Istre.

Jedan od vrhunaca festivala bio je panel rasprava u kojoj su Mattia Barciulli, predsjednik udruge ‘Il Magnifico’ iz Toskane, Emiliano Biaggi, predsjednik kluba EQOO (Extra Quality Olive Oils), i Maria Paola Gabusi, voditeljica panela i predsjednica prestižnog natjecanja za maslinova ulja ‘Leone d’oro’, govorili u superlativima o kvaliteti istarskih maslinovih ulja.

Tijekom sva tri dana manifestacije prikazali smo neospornu izvrsnost istarskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, što se dodatno dokazuje svake godine brojnim nagradama i priznanjima s prestižnih natjecanja i ocjenjivanja diljem svijeta.

Hvala cijelom timu koji je neumorno radio kako bi zabavio i ugostio naše goste na štandu i svim dragim prijateljima, kolegama i partnerima koji su nas došli posjetiti.