Novosti

22. 7. 2023

PONOSNO PREDSTAVLJAMO NEKE OD NAGRADA ZA EDMU IZ BERBE 2022

Berba maslina i proizvodnja maslinovog ulja iz 2022. godine, kao i naša posvećenost proizvodnji najfinijeg ekstra djevičanskog maslinovog ulja, rezultirala je nizom prestižnih nagrada za naše EDMU (ekstra djevičansko maslinovo ulje). Naša predanost kvaliteti i korištenje tradicionalnih lokalnih sorti maslina, poput Buže, Bjelice, Rožinjole i Crnice, u kombinaciji s naprednom tehnologijom i modernim ekološkim poljoprivrednim praksama, isplatila se.

Leone d’Oro: Svjedočanstvo izvrsnosti

Na uglednom međunarodnom natjecanju maslinovog ulja Leone d’Oro, tri naša EDMU-a – Romano, Organic i Atilio – pokazala su svoju briljantnost plasirajući se u finale u raznim međunarodnim kategorijama. Izvanredno, sva tri su postigla izvrsne rezultate od 95 bodova i više, a naš EDMU Atilio proglašen je najboljim međunarodnim monosortnim ekstra djevičanskim maslinovim uljem cijelog natjecanja.

Sol d’Oro: Organic je oduševio

Organic je privukao pažnju na Sol d’Oro International natjecanju, osiguravajući poželjnu srebrnu nagradu Sol d’Argento u kategoriji eko. Ovo priznanje ističe našu predanost organskim praksama i istaknutu kvalitetu ove posebne mješavine.

NYIOOC: Zlatna ostavština se nastavlja s Ex Albisom

New York International Olive Oil Competition (NYIOOC) ponovno je prepoznao naš Ex Albis koji je dobio prestižnu Zlatnu nagradu, označavajući šestu uzastopnu godinu uspjeha na ovom natjecanju.

Il Magnifico: Dosezanje vrhunca

Naš Ex Albis je postigao najvišu moguću ocjenu od tri zvjezdice na renomiranom natjecanju Il Magnifico. Ovo je izuzetno priznanje i sretni smo što već pet uzastopnih godina imamo najvišu moguću ocjenu. Osim toga, Ex Albis je proglašen Najboljim ekstra djevičanskim maslinovim uljem sjevernog Jadrana i rangiran među šest najboljih ulja u cijeloj Europi, čime je zapečatio svoj status pravog dragulja u industriji.

Flos Olei: Tri boda do 100%

Flos Olei, prestižni globalni vodič za ekstra djevičanska maslinova ulja, dodijelio je uljima Chiavalon izvanredan rezultat od 97 bodova od 100. Prisutni smo u ovom specijaliziranom vodiču od 2006. godine.

BIOL: Slavljenje najboljeg iz Istre

Na BIOL Internacionalnom natjecanju, naša posebna mješavina EDMU-a Istra DOP postigla je poželjno priznanje “extra gold”, čime se dodatno utvrdila kao zaista iznimna mješavina ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Osim toga, Organic je također dobio ugledno priznanje “extra gold”, potvrđujući našu predanost proizvodnji izvrsnih organskih ulja.

AIPO: Trijumf u više kategorija

AIPO, međunarodno regionalno udruženje proizvođača maslinovog ulja, proglasilo je Organic kao pobjednika i dodijelilo je prestižnu nagradu Gran Goccia d’Oro u biološkoj kategoriji. Ali ne samo to, naš Organic je proglašeno kao najbolje ekstra djevičansko maslinovo ulje iz Hrvatske. Nadalje, Istra DOP je bio finalist i dobio je priznanje Goccia d’Oro u kategoriji PDO-PGI. Ex Albis je osvojio Goccia d’Oro, a Atilio Goccia d’Argento u kategoriji mješavina.

Zaključno, izražavamo najdublju zahvalnost svakom članu Chiavalon tima za njihovu neumornu predanost, stručnost i neprestano teženje izvrsnosti. Njihov neprocjenjiv doprinos i neumorni napori odigrali su ključnu ulogu u našem uspjehu.

Nastavljamo se posvećivati postizanju još većih visina u idućoj godini. Na temeljima koje je postavio Chiavalon tim, cilj nam je kontinuirano usavršavati naše procese, poboljšavati naše proizvode i premašiti očekivanja naših cijenjenih kupaca.